Саопштења

Хистерија због губитка функција

Српска напредна странка је од доласка на власт 2012 године у политички живот Србије унели нов термин, до тада непознат у политици – одговорност за свој рад. Имали смо прилике да видимо за ових пар година смене многих који нису добро обављали свој посао. Смењивани су и министара и локални чиновници, без протекције.

Нешто слично десило се у Чајетини јуче када је пронета вест о смени управнице Ски центра Торник, чијим радом Влада није била задовољна. Уместо цивилизованог повлачења, ми имамо хистеричан напад локалне самоуправе и разрешене управнице на Владу Србије, Зорану Михајловић, Синишу Малог, а посебно на Андреја Вучића који је једино крив, ваљда, што је брат премијера Србије. Оно што је смењена управница прећутала или намерно заборавила је то да је пре 10 месеци од тих истих људи постављена на функцију коју је до јуче обављала. Јавно предузеће дотична је пробала да искористи за остваривање личних и локално- политичких интереса, за шта имамо мноштво доказа.

Општински челници против којих се води предкривични поступак у Специјалном тужилаштву за организовани кримилан под сумњом да су оштетили државу за преко 50 милиона евра скрећу пажњу јавности са својих малверзација подметањима и пљувањем по брату премијера Србије. Најгоре у читавој причи је то што и даље чине озбиљне криминалне радње као што је случај са оглашавањем аутобуске станице на продају иако у парцелу коју продају спада и пут у центру Златибора, који је иначе по важећем плану генералне регулације насељеног места Златибор површина јавне намене. По члану 99. Закона о планирању и изградњи ово је кривично дело али локалне властодршце то не дотиче.

Очекујемо од правосудних органа што скорији епилог свих афера и оштро осуђујемо понашање челника општине Чајетина који нападима на републичку власт већ 12 година држе нашу општину, као таоца, изолованом од остатка државе и без могућности за икакве озбиљне инвестиције.