Вести

Доктор Александар Јеремић једногласно изабран за председника ОО СНС Чајетина!

У конгресном центру Србија, синоћ је одржана изборна скупштина за председника општинског одбора Српске напредне странке у Чајетини. Делегати су једногласно подржали доктора Александра Јеремића за новог председника општинског одбора.

Присутни су на самом почетку минутом ћутања одали пошту Љубиши Ђуровићу, потпредседнику месног одбора Златибор који је изненада преминуо. Скупштина је почела химном Српске напредне странке, "Тамо далеко."

Седници су поред делегата, присуствовали чланови и симпатизери странке, гости, као и представници Извршног одбора СНСа Бојан Илић и Горан Арсовић.

На самом почетку седнице су изабрани председник и чланови Верификационе комисије, а затим и председник и чланови Изборне комисије. За председника Верификационе комисије је изабран Ђорђе Дабић, а за председника Изборне комисије Ненад Васић.

Председник Верификационе комисије, Ђорђе Дабић је обавестио присутне да Изборна скупштина СНС у Чајетини броји 34 делегата, а да седници присуствује 26 делегата (74%) и да постоји кворум за одлучивање.

У склопу припрема за одржање Изборне скупштине одржани су избори и у 15 месних одбора.

Делегатима се затим обратио повереник општинског одбора СНСа у Чајетини Горан Тијанић који је поднео извештај о раду повереништва у претходном периоду. Повереништво је за десет месеци рада одржало 30 састанака са повереницима месних одбора и саветима странке. "На тај начин смо мобилисали чланство, и обишли сва села наше општине, а укључили смо и много људи који су спремни да помогну странци да преузме власт у општини Чајетина," истакао је Тијанић.

Председник Изборне комисије, Ненад Васић је присуте обавестио да је за председника општинског одбора кандидован само др Александар Јеремић, кога је за председника предложио Горан Тијанић. Он је ову кандидатуру образложио речима да је доктор Јеремић био и стари председник општинског одбора, и да је странку градио од првог дана и да су његови квалитети познати свима. Он је позвао присутне делегате да Александру Јеремићу пруже једногласну подршку.

Затим се присутнима обратио сам доктор Јеремић. Он је рекао да је последњих шест година у свакој прилици бранио и заступао интересе Странке заједно са свим члановима и симпатизерима и да ће нови општински одбор имати задатак да Странку припреми за локалне изборе. Јеремић је истакао да је циљ освајање више од 50% гласова на локалним изборима како би Странка могла да оствари све планиране идеје. Како би се ово остварило планирана је кампања од врата до врата у којој ће се разговарати са свим грађанима како би их упознали са планом и програмом СНСа за развој општине Чајетина.

Делегати су затим једногласно изабрали доктора Александра Јеремића за председника општинског одборс СНСа у Чајетини.

Присутнима се затим обратио координатор Извршног одбора СНСа за Златиборски округ, Бојан Илић је на почетку честитао славу свима који славе Ђурђевдан, а затим је поручио да ће СНС у Чајетини победити на следећим локалним изборима. Он је затражио од чланства да покаже јединство и да у септембру крене у нову кампању јер је Србија тек почела да побеђује. Илић је на крају честитао на добро организованој скупштини.

Милош Тановић, делегат из месног одбора Гостиље је честитао доктору Јеремићу на избору за председника општинског одбора. Он је поручио члановима СНСа да је осетио јединство и да је све било како треба. За реч се јавио и Дејан Шековић из месног одбора Даутовац који је поручио да чланство треба да се уједини.

Пошто је завршена Изборна скупштина, одржана је и ванредна седница општинског одбора на којој су изабрани потпредседници и секретар. На предлог председника општинског одбора Александра Јеремића за потпредседнике су изабрани Горан Тијанић, Славица Богдановић и Владимир Росић, а за секретара је изабран Ђорђе Дабић.