Вести

Инцидент у Лагуни није био политички мотивисан!

Општински одбор Српске напредне странке Чајетина са жаљењем констатује да председник општине Чајетина наставља са неоснованим оптужбама и вербалним нападима на представнике Српске напредне странке у нашем месту. Од оснивања Српске напредне странке до данашњег дана њен циљ је био да се борба за опште добро подигне на виши ниво, да се као нација напокон научимо шта значи живети и радити у вишепартијском систему где су разлике у ставовима и мишљењима здраве и корисне, где позивају на дијалог политичке неисомишљенике како би се пронашло најбоље и најквалитетније решење за сваки проблем.

Добробит грађана би требало да буде приоритет, да буде изнад ситних личних интереса, личне промоције и незасићених амбиција појединаца. Инцидент који се догодио у уторак, 21.4.2015. у ресторану “Лагуна” у Чајетини, а чији учесници су били Раде Ристановић и Ђорђе Дабић су размирице личне природе између двојице младих људи и немају никакву политичку позадину. Имајући у виду да се овде ради о две пунолетне особе које су свесне да сносе моралну и законску одговорност за своје поступке, опет понављам и подвлачим да је овај инцидент личне природе и да нема никакву политичку позадину. Нажалост појединци су искористили овај инцидент, уз сагласност омладинца СНПа, Рада Ристановића, да нападну СНС у Чајетини и да наставе са праксом лажних оптужби на рачун чланова и симпатизера наше странке. На јучерашњој прес конференцији је речено да је полиција накнадно обавештена тек следећег дана из страха….од кога…од чега…не разумем!!!

Наиме, председник општине Чајетина би требало да позове људе да се уједине у размишљању и раду за колективно добро и заједничке интересе, да их подстиче да се развијају као појединци и као група, без икакве класификације да ли је неко члан или симпатизер СНС, СНП, ДСС или било које друге политичке партије. Требало више да прекине да шири беспотребну мржњу, да општину Чајетина доживљава као приватну општину где царује страховлада и где су људи осуђени на линч уколико не мисле као он, или му се не дај Боже, супротставе. Требало би да позове људе да се уједине у циљу подизања квалитета живота и колективне свести и да се мане своје махните жеље за апсолутизмом и вечним останком на власти. Позивам председника општине Чајетина, Милана Стаматовића да престане са непримереним обрачунавањем са политичким противницима и да се врати у токове нормалне и здраве политичке комуникације јер оваквим понашањем озбиљно нарушава углед овог места и здрав демократски поредак.

Повереништво СНС Чајетина др Александар Јеремић